Wat brengt een cursus linkedIn mij?

Je zit inmiddels al een aantal jaren op LinkedIn, je hebt je gegevens ingevuld, je nodigt af en toe een nieuw iemand uit op LinkedIn en dat is het wel zo’n beetje. Je hebt nooit een cursus LinkedIn of er een workshop of training in gevolgd, want daar heb je nooit over nagedacht cq de meerwaarde van ingezien.
Toch heeft een cursus LinkedIn bijzonder veel toegevoegde waarde als je het medium wilt gebruiken voor sales, voor acquisitie, voor het binnenhalen van nieuwe klanten.

Waar gaat een cursus LinkedIn over?

Tijdens een open inschrijving of in-company LinkedIn cursus, leer je een aantal zaken die je helpen beter gevonden te worden, maar ook om actief LinkedIn te gebruiken als tool voor acquisitie. Tijdens de trainingen van LinkedIn4Biz gaan we het hebben over het Triple-A model:

1. Aantrekken
2. Aansluiten
3. Acquireren


Aantrekken – optimaliseren van je LinkedIn profiel

Tijdens dit eerste onderdeel van de LinkedIn training gaan we het hebben over hoe je je profiel optimaliseert. In plaats van een CV-achtig profiel, gaan we het hebben over hoe je er een commercieel profiel van maakt. Hoe zorg jij ervoor dat je profiel die woorden bevat, op de juiste plek, waar klanten en prospects naar op zoek zijn.
Daarnaast bespreken we het belang, de noodzaak en de mogelijkheden van een bedrijvenpagina. Waar gebruik je de bedrijvenpagina voor? Hoe pleeg je er sales, acquisitie, verkoop mee?


Aansluiten – uitbreiden van LinkedIin contacten en het belang van groepen

Tijdens dit onderdeel van de Linkedin cursus gaan we in op het belang van de eerstelijns contacten: wie je wel en wie je niet wilt toelaten tot je netwerk. Waarom het van belang is dat je je netwerk constant uitbreidt en hoe je dat precies realiseert.
We hebben het ook over DE saleskracht van LinkedIn: je tweedelijns contacten. Hoe gebruik je het beste je eerstelijns contacten om met iemand in je tweede lijn in contact te komen? Hoe ga je zoeken binnen je tweede lijn; welke filters gebruik je?
Er zijn miljoenen groepen binnen LinkedIn. Tijdens de LinkedIn acquisitie training gaan we het hebben over het belang van groepen, welke groepen interessant kunnen zijn voor jouw business en wat je precies kan met en in groepen. We gaan het ook hebben over het eventueel zelf starten van een groep; moet je daar tijd in stoppen?
Tenslotte gaan we in dit deel van de LinkedIn salestraining in op ‘Wie heeft mij bekeken?’. Een bijzonder interessante omgeving, waar je mensen tegenkomt die JOU bekeken hebben. Hier staan potentieel interessante namen, maar wat doe je daarmee?


Acquireren via LinkedIn via een actieve benadering van je contacten

Cursus LinkedInDit deel van de LinkedIn cursus gaat in op hoe je actief prospects benadert. We hebben het over het gebruik van ‘tags’ of ‘labels’, die ervoor zorgen dat je je eerstelijns contacten segmenteert en per groep benadert, bijvoorbeeld voor een speciale aanbieding voor een product of dienst, specifiek gericht op die doelgroep.
We gaan het ook uitgebreid hebben over ‘updates’ en in het bijzonder over ‘posts’. Deze laatste zijn namelijk bijzonder krachtig en blijven ‘plakken’ in je profiel. Wat kun je daar dan precies mee? Wat kun je met de statistieken die je daarover krijgt van LinkedIn?
Tenslotte gaat deze LinkedIn cursus in op hoe je de updates van je bedrijvenpagina kunt sponsoren, zodat je een veel groter en breder bereik krijgt dan wanneer je updates alleen bij je eerstelijns contacten terecht komen.
Samengevat: wanneer je een commerciële rol vervult binnen jouw bedrijf, is een cursus LinkedIn waarin sales, acquisitie, marketing en verkoop mogelijkheden besproken worden en je daar hands-on mee aan de slag gaat, een zeer waardevolle aanvulling op jouw dagelijkse zoektocht naar nieuwe leads en nieuwe klanten.

Bewaren

Bewaren