Hoe werkt LinkedIn nou eigenlijk?

Om jezelf zakelijk meer in beeld te brengen, heb je een keurig LinkedIn-profiel aangemaakt, maar hoe werkt LinkedIn nou eigenlijk?
LinkedIn is een groot zakelijk netwerk, waar je veel meer uit kunt halen dan je in eerste instantie denkt. Je kunt in rap tempo je zakelijke netwerk uitbreiden om zo makkelijker aan jouw droombaan te komen of je ideale klanten te vinden.

Hoe werkt LinkedIn als je een baan zoekt?

LinkedIn is een uitstekend middel om naar een nieuwe baan te zoeken. Naast het makkelijk en overzichtelijk presenteren van jouw werkervaring en opleidingen kun je ook in steekwoorden aangeven waar je precies naar op zoek bent. Recruiters kunnen op deze woorden zoeken en bij jou terechtkomen. Ook kun je zelf heel gericht op termen zoeken naar geschikte vacatures. In de samenvatting van LinkedIn kun je meer over jezelf vertellen, zodat een werkgever een goede indruk krijgt van jouw persoonlijkheid. Met een LinkedIn profiel ben je zichtbaar voor heel veel werkgevers.

Nog meer voordelen bij een baan zoeken op LinkedIn zijn:

  • Veel leren over solliciteren.
  • Actief op zoek gaan naar (oud) collega’s.
  • Interessante bedrijven volgen en je op de hoogte laten houden van hun vacatures.
  • Mensen met jouw werkervaring en/of opleiding zoeken en hun werkgever een open sollicitatie sturen.
  • Goed op de hoogte zijn van een contactpersoon voordat je gaat solliciteren.

Bedenk dat jouw eerstelijns contacten je in contact kunnen brengen met voor jou interessante tweedelijns contacten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw kennis iemand kent die bij een werkgever werkt waar jij ook graag zou werken.

Hoe werkt LinkedIn om aan meer klanten te komen?

Voor een bedrijf is LinkedIn een ideale tool om online zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten te verwerven. Om meer nieuwe klanten te krijgen, is het belangrijk om je netwerk flink te uit te breiden. Dit kun je doen door mensen na een netwerkbijeenkomst (Open Coffee) uit te nodigen voor je netwerk maar je kunt ook actief op zoek gaan naar klanten in het eerstelijns netwerk van je huidige klanten. Zorg dat in jouw LinkedIn profiel snel duidelijk wordt wat jouw bedrijf te bieden heeft en waar jouw bedrijf voor staat.

Nog meer voordelen voor klantenwerving op LinkedIn zijn:

  • Aanbevelingen en onderschrijvingen verkrijgen voor jouw werk en vaardigheden.
  • Lid worden van groepen en daar jouw expertise laten zien aan potentiële klanten.
  • Meldingen krijgen van mensen waar je op in kunt haken (jubileum van de zaak).
  • Op de hoogte zijn van een klant alvorens je een verkoopgesprek voert.

In de cursus van LinkedIn4biz leer je hoe je LinkedIn kunt inzetten om je netwerk snel uit te breiden en nieuwe klanten te vinden.
Hier hebben we speciaal het Triple-A model voor bedacht. De belangrijke fases Aantrekken, Aansluiten en Acquireren worden hierin uitgebreid besproken. Je leert o.a. hoe je je profiel optimaliseert, hoe je handig gebruikmaakt van tweedelijns contacten, wat de functie is van groepen en hoe je je product of dienst het beste kunt promoten.
‘Hoe werkt LinkedIn nou eigenlijk?’ zal voor jou na de cursus geen vraag meer zijn maar een weet.