Wat maakt uw LinkedIn-account aantrekkelijk voor prospects

Wat maakt uw LinkedIn-account aantrekkelijk voor prospects?

Google indexeert uw LinkedIn-account op een drietal punten.

  • De headline
  • Samenvatting
  • Skills/ vaardigheden

Hoe beter u deze onderdelen van uw account afstemt op de manier waarop Google indexeert, des tesneller uw LinkedIn-account in Google zal worden gevonden. Met als direct resultaat: het sneller door prospects gevonden worden omdat uw profiel hoger wordt getoond in de zoekresultaten.

1.      De headline

Zorg ervoor dat uw headline zich onderscheidt. De headline is het stuk tekst onder uw profielfoto en wordt veelal gebruikt om de titel van uw functie te vermelden. Enkel zijn er vele zelfde soorten titels bij uw concurrenten te vinden. Onderscheiden is de kunst. Maak als het ware reclame over uzelf en gebruik daarvoor deze ruimte.

Daar de ruimte beperkt is, slechts 120 karakters, raden wij u aan om met steekwoorden te werken die uw profiel eruit laten springen in de zoekmachine van Google.

2.      Samenvatting

De samenvatting van uw profiel geeft u direct een manier om zich te onderscheiden. Zorg ervoor dat de tekst zo is geschreven dat de prospect, behalve uw persoonlijke kwaliteiten, juist leest hoe er een oplossing wordt geboden voor zijn probleem. De prospect is immers op zoek naar kunde voor het laten uitvoeren van een opdracht, dan wel oplossen van een probleem.

U kunt ervoor kiezen uw samenvatting aan te bieden in verhaalvorm of u kiest ervoor een opsomming te maken van de door u aangeboden producten. Het is hierbij belangrijk dat u kiest voor een strategie die past bij uw diensten.

3.      Skills en vaardigheden

Indien u in uw LinkedIn profiel de juiste zoekwoorden verwerkt waarop prospects zoeken met Google, zal uw profiel door Google hoger worden getoond in de zoekresultaten.

Feitelijk draait alles bij de vindbaarheid van uw LinkedIn profiel om het passend schrijven voor de zoekmachine van Google. Degene die het beste zijn profiel weet aan te passen aan de wijze waarop Google deze indexeert, zal meer leads van prospects naar zijn profiel genereren en met grote waarschijnlijkheid sneller aan nieuwe klanten komen.

Hoe verwerkt u dit gegeven in uw skills en vaardigheden?

  • Neem zoekwoorden op die uw business omschrijven, geen merken en typenummers. Een prospect zoekt eerst op algemene termen en daarna pas naar specifieke productlijnen.
  • Benoem uw persoonlijke vaardigheden die in uw functie van pas komen.

Eindconclusie

Wanneer u de juiste zoekwoorden hebt verwerkt in uw headline, skills/vaardigheden en de samenvatting zult u merken dat u sneller gevonden wordt door Google en LinkedIn als prospects naar uw expertise op zoek zijn.

Daarnaast is een zakelijke uitstralingop LinkedIn belangrijk. De prospect zoekt u als bedrijf en wil ook alleen deze informatie van u inzien. Let bij het plaatsen van profielfoto, achtergrondfoto en posts op het zakelijke karakter.

About the Author

Leave a Reply