Hoe kun je optimaal profiteren van je LinkedIn bedrijfspagina?

Hoe kun je optimaal profiteren van je LinkedIn bedrijfspagina?

De LinkedIn bedrijfspagina is een prima plaats voor verkopers om nieuwe prospects te genereren. Met behulp van deze blog vergroot u uw kennis, waarmee u de company page voor u kunt laten werken. Met behulp van de bedrijfspagina kunt u uw aankomende klanten namelijk precies laten zien waar uw bedrijf voor staat en waar zijn krachten liggen. U kunt nieuwsfeiten laten zien van uw bedrijf of uw beroepsgroep. Misschien heeft u zelf niet direct toegang tot het profiel om de tekst in uw voordeel aan te passen, maar u kunt er als verkoper bijna altijd iets goeds uithalen.

Het bedrijfsprofiel

Iedere bedrijfspagina begint met een beschrijving van de producten of diensten van het bedrijf. Een goede company page laat in zijn profiel namelijk, als het communicatiebeleid goed is tenminste, zijn Unique Selling Point zien. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich van de concurrent. Door het LinkedIn profiel aan te vullen met de contactgegevens, de website en het YouTube kanaal van het bedrijf, heeft de bezoeker van het profiel een duidelijk overzicht van alle belangrijke informatie. Het geheel wordt afgemaakt met een scherp logo en een indrukwekkende banner.

Keywordplanner

De tekst op de bedrijfspagina moet aangepast zijn op de zoekcriteria en vocabulaire van de doelgroep. Uw klanten en prospects zijn leidend in de keuze van uw key- of kernwoorden. U kunt zelf (bijvoorbeeld) de term ‘koud bellen’ prefereren boven ‘koude acquisitie’, maar als uw doelgroep de bewoording ‘koud bellen’ nooit gebruikt in een zoekmachine, komt uw bedrijf nooit gunstig naar voren in de zoekresultaten. Zorg er dus voor dat u in de tekst op uw bedrijfspagina en website de goede keywords gebruikt, om uw online vindbaarheid te vergroten. De keywordplanner van Google is een goede tool om de beste keywords te achterhalen.

Ook als u geen beheerder bent van de bedrijfspagina, kan een goed bedrijfsprofiel u helpen om beter gevonden te worden. Als prospects zoeken met de keywords die op de LinkedIn bedrijfspagina veel gebruikt worden, komt het bedrijf hoog in de resultatenlijst. Omdat u medewerker bent van het betreffende bedrijf, komt uw profiel aan de rechterzijde van deze pagina te staan. Dat maakt u als persoon dus ook beter vindbaar online.

Het delen van company updates

Om uw eigen profiel interessant te houden, kunt er ervoor kiezen om company updates te plaatsen op uw persoonlijke pagina. Door middel van deze updates laat u zien waar uw bedrijf mee bezig is. Het is voor bezoekers van uw profiel interessant om iets te lezen over succesvolle projecten bij klanten, nieuwe ontwikkelingen, producten en aanbiedingen. U kunt bovendien kenbaar maken welke beurzen u of uw bedrijf binnenkort bezoekt. Deze updates blijven zichtbaar op de bedrijfspagina.

Als u wel zelf toegang heeft tot het bedrijfsprofiel, kunt u zelf de input kiezen die op de pagina terecht komt. Daardoor heeft u ook invloed op de manier waarop u uw zichtbaarheid wilt vergroten. Ook dan is het goed om recente projecten te delen, of interessante uitnodigingen voor seminars te laten zien. Door uw bedrijfsupdate via uw persoonlijke profiel te ‘liken’, te becommentariëren of te delen, vergroot u het bereik van het oorspronkelijke bericht. Als uw directe vrienden reageren op uw update, ‘infiltreert’ u direct in hun netwerk. Zo waaiert uw bericht zich uit over internet. Op die manier bereikt u mogelijk interessante partijen, waar u anders geen toegang tot had.

Koester uw volgers

In de bovenstaande beschrijving spelen uw volgers een belangrijke rol. Voor uw LinkedIn bedrijfspagina is het daarom belangrijk dat u veel volgers aan u weet te binden. Zij krijgen namelijk al uw updates te zien. Dit is de eerste stap naar een groter bereik van uw berichten. Op LinkedIn kunt u zelf actief op zoek gaan naar volgers, maar u kunt ook uw andere sociale platformen, zoals Facebook, Twitter, Instagram en Google+ inzetten om mensen te vragen uw bedrijfspagina te volgen. Bovendien kan het voor u lucratief zijn om, middels uw persoonlijke profiel, lid te worden van interessante LinkedIn groepen. Als laatste kunt u met uw persoonlijke profiel ook de bedrijfspagina van uw prospects volgen, om zo in te kunnen springen op hun statusupdates.

Gesponsorde update

LinkedIn biedt u ook de optie om gesponsorde updates te plaatsen. Met zo’n gesponsorde update krijgt u, tegen betaling, de mogelijkheid om uw statusupdate op de tijdlijn van uw klanten en prospects te plaatsen. U bereikt op deze manier dus ook mensen die geen directe volger zijn van u of uw bedrijfsprofiel. Bij deze lucratieve optie kunt u heel gericht aangeven voor welke doelgroepen uw update interessant is. U selecteert uw doelgroep op trefwoorden, zoals bijvoorbeeld een functieomschrijving en een bepaalde sector of industrie. U kunt kiezen of u grote of kleine bedrijven wenst te bereiken, of bedrijven aanklikken in een door u geselecteerde regio. De mogelijkheden om uw doelgroep(en) te selecteren zijn uitermate geavanceerd. Dat maakt een gesponsorde update zo doeltreffend.

De kosten van een sponsored update

U heeft de keuze om deze sponsored update te betalen per click, of per 1000 views. De kosten vallen enorm mee en het bereik is groot en doeltreffend. Door een ‘call to action’ toe te voegen aan uw bericht, kunt u het rendement van deze update bepalen. Een goede ‘call to action’ is een link naar een webinar of white-paper, waardoor u toegang krijgt tot een emailadres of NAW gegevens van uw prospect.

Het is belangrijk om aan elke sponsored update een einddatum te koppelen. LinkedIn zelf laat uw advertentie namelijk oneindig doorlopen. Bent u niet zelf verantwoordelijk voor uw bedrijfspagina? Ga dan eens met de beheerders om de tafel zitten om te brainstormen welke updates voor u als verkoper interessant kunnen zijn.

In het kort

Een bedrijfspagina biedt voor iedere verkoper een effectieve kans om prospects binnen te halen. Als u zelf geen beheerder bent van de bedrijfspagina, kan het lucratief zijn om samen met de afdeling marketing te bepalen hoe u als verkoper optimaal van het bedrijfsprofiel en de statusupdates kunt profiteren.

Over de auteur

Victor Bonke: Als bevlogen spreker, trainer en coach helpt Victor sales mensen hoe ze LinkedIn als een effectief acquisitietool kunnen gebruiken onder andere met cursussen LinkedIn, masterclasses en keynotes. Daarnaast spreekt en traint hij salesmensen op het gebied van koude acquisitie. Hij is de auteur van de bestseller ‘Koud Bellen: brrr…’. Meer informatie over koude acquisitie via Acquiro.

Of via victor@acquiro.nl of via 040-2028039.

About the Author

Leave a Reply